Kako naročiti iPhone 6 iz tujine

Vsako leto je ista ceremonija. Nestrpno čakam Applov septembrski dogodek, na katerem obelodanijo sveži iPhone in potem sledi še daljše čakanje, da se telefon dejansko pojavi na naših trgovskih policah. 

Screen Shot 2014-09-27 at 20.24.50.png

Že pred 4 leti sem prvič naročal iPhone iz tujine, takrat iz Velike Britanije preko tuje poštno posredniške firme Borderlinx. Postopka nisem stuhtal sam, sledil sem navodilom na forumu Jabuk.si in čez 1 mesec prejel svoj iPhone4. Naslednjih telefonov nato nisem več naročal pri Applu, ampak sem jih kupil v prosti prodaji. Letos sem na jabuk.si izvedel za slovensko firmo Cheaper & More (C & M). Gre za fante in punce, ki so se nekoč imenovali IzAnglije.com in imajo svoje logistične centre tako v Angliji kot tudi Nemčji. To ni zanemarljivo, saj Nemci uporabljajo enake električne vtičnice kot mi in posledično ni potrebeno kupiti dodatnega polnilca za telefon. 

Kako torej opraviti nakup v nemškem Apple Online Storu?

  1. Ustvariš račun pri C & M
  2. Ustvariš račun v nemškem Apple Storu
  3. Vpišeš podatke kreditne kartice
  4. Kot naslov vneseš tvoj nemški C&M naslov.
  5. Izvedeš nakup in počakaš, da prispe v tvoj C&M nabiralnik.
  6. Izbereš hitrost posredovanja paketa.
  7. Kačing!

V kolikor imaš srečo in bo tvoj paket dostavljen v logistični center C&M do 13. ure, ga bodo še isti dan odpremili naprej, sicer naslednji. Če si pripravljen na svojo pošiljko čakati dlje kot 2 dneva so cene precej ugodne. Čas je denar in za ekspresno pošiljanje se primerno plača. Za redne stranke nudijo posebne pakete ugodnosti, prav tako nudijo tudi zavarovanje paketa.

Celokupno gledano sem z njihovo storitvijo in servisom precej zadovoljen, ves čas so tudi dosegljivi na telefon in fleksibilni glede morebitnih sprememb. Priporočam!