Pebble Steel drugič

 

Prejšnji teden sem se razpisal o svojih prvih vtisih o uri Pebble Steel. Sedaj sem nabral nekaj več izkušenj, dovolj, da povem kaj o bateriji in še malo bolj potarnam o nedokončanem Android Appstoru. 

 

 

Preidimo k stvari. Ob srednje intenzivni uporabi baterija zdrži 6 delovnih dni in drobiž ur. Povsem dovolj, da se z avtonomijo ne rabiš obremenjevati in brez skrbi z uro na zapestju preživiš ves delovni teden. Kurjenje baterije telefona je ob moji trenutni uporabi povsem zanemarjljivo. Nikoli se mi ni zgodilo, da bi baterija telefona klonila pod pritiskom jeklenega kamenčka (Pebble Steel :)).

Še največ sivih las mi je tekom uporabe povzročil Pebble Appstore. Kot rečeno, je android verzija aplikacije v beti in po poročanju bo še precej časa tako. To je precejšnja svinjarija, ker je Pebble uro ogševal kot kompatibilno z iOS in Android. Nikjer pa nisem zasledil, da bo Android verzija še v povojih. Po več letni uporabi iOS, sedaj prvič grizem v kislo jabolko kot uporabnik Androida.

Na srečo, to ne vpliva veliko na vsakodvnevno uporabnost, vendar pa moraš o vsaki posodobitvi Appstore aplikacije prejšnjo verzijo najprej zbrisati in nato namestiti novo beto. To ima za posledico, da na uro nameščene aplikacije izgubijo del nastavitev in jih je potrebno na novo namestiti, če želiš poln dostop do vseh funkcij. Bedno, naporno in nepotrebno, vendar v beta verziji so takšne težave za pričakovati. V naslednjih dneh bom torej moral izprobati iOS verzijo Appstora.

Screen Shot 2014-02-16 at 12.43.51.png

Še o aplikacijah... Odkar sem opravil prvo namestitev aplikacij na Pebble, jih več nisem spreminjal. Največ uporabljam funkcijo posredovanja obvestil in obtačlanje na Foursqare. Še zmeraj nisem uspel sprobati Run Keeperja, ki izgleda zelo obetavno in bo najbrž med "must have" aplikacijami. Žal je veliko zanimivih aplikacij prvenstveno namenjeno ameriškemu trgu in iluzorno je pričakovati, da se bo v bližnji prihodnosti kaj spremenilo. Američani lahko na Pebblu spremljajo vozni red javnega prometa, rezultate na športnih prireditvah, ura jim celo zna s pomočjo Yelpa predlagati kje in kaj dobiti kaj dobrega za pod zob.

V prihodnosti kanim preizkusiti še krmilnik VLCja in Plexa na računalniku in morebiti aplikacijo PebbleCam, ki omogoča uporabo pebbla kot iskalo in dalinjski sprožilec...